Sistemim A.Ş. - LinkedIn Üzerinden Daha Geniş Kitlelere Nasıl Erişilir?

LinkedIn Üzerinden Daha Geniş Kitlelere Nasıl Erişilir?

image
image
image
image

LinkedIn Üzerinden Daha Geniş Kitlelere Nasıl Erişilir?

LinkedIn paylaşımlarının hedef kitleye doğru şekilde ulaşabilmesi ve hesapların tanınma oranlarının artabilmesi için kitle seçimine büyük bir özen gösterilmesi gerekir. Hedef kitle aşamasında, şirketlerin veya bireysel kullanıcıların hitap etme olasılığı olan bütün kitlelere endekslenmesi gerekir. 

Geniş kitlelere ulaşabilmek için paylaşımların kapsamı da artırılmalıdır. Paylaşımların hitap edebileceği hedef kitle genişlemeye başladıkça ve paylaşımlar da bu kitlelere uyumlu hale geldikçe LinkedIn platformunda daha fazla kullanıcıyla irtibat kurmuş olursunuz. 

Overview Kurallarına Dikkat Edilmelidir

Şirket ve markalar için oluşturulan LinkedIn profillerinde, şirket tanımları için genel açıklamalar yer alır. Fakat LinkedIn üzerinde bulunan Genel Bakış kısmında, bu türden tanımlara yer verilmemesi gerekir. Markalar ve firmalar hakkındaki genel tanımlar, internet siteleri veya sosyal medya hesaplarından öğrenilebilecek standart bilgiler vardır. 

Uygulama, markaların hedeflerinin, projelerinin, başarılarının ve işleyişinin tanıtılacağı bir platformdur. Kullanıcıların LinkedIn hesaplarına yönelmeleri ve daha fazla kişiyle etkileşim kurulması heyecan uyandıracak tanımlar ve açıklamalara yer verilmesi ihtiyacını ortaya çıkarır.

İş İlanı Paylaşımı Yapılmalıdır

LinkedIn üzerinden yeni yeteneklere ulaşmayı hedefleyen markaların, iş ilanlarını sıkça kullanması gerekir. Eğer istihdam sayısında kısıtlama var ise, en fazla ihtiyaç duyulan pozisyonlar için ilanlar hazır hale getirilmelidir ve yayınlanmalıdır. LinkedIn hesabı üzerinden, mümkün olduğunca farklı iş ilanına yer verilmesi gerekir. 

İş ilanları hakkında temel açıklamalar yapmak yerine çalışma saatleri, maaş bilgileri, sosyal haklar ve esnek çalışma şartlarıyla ilgili detaylı bilgiler sunulmalıdır. 

Life Bölümüne Değer Verilmelidir

LinkedIn hesaplarındaki Life bölümü, şirketlerin ve bireysel kullanıcıların ulaşabilecekleri hedef kitle kapasitesine destek verir. Şirket ya da bireysel kullanıcıların haklarında bilgiler verebilmelerini sağlayan Life kısmı, birden fazla sayfanın oluşturulmasına destek verir. Hedef kitlelerine özel hayat sayfası kurgulanarak, her sayfa üzerinde farklı bir temadan yararlanılabilir. 

Son olarak paylaşımların kaliteli ve belirli bir sınırın üzerinde olmasına dikkat edilmesi gerekir. Diğer sosyal medya hesaplarındaki gibi sürekli paylaşım yapılması ,hesapların değerini düşürebilir ve başarı oranlarını da azaltır. Şirket ya da bireysel başarıların altı çizilse de karşıdan gelen kullanıcıların beğenisini kazanmak ilk hedef olmalıdır.

image

Sizin için ne yapabiliriz ?

Projelerenizde bizim çalışmak istiyorsanız dakikalar içerisinde formu doldurarak bilgi alın.

Hızlı Bilgi Al
image