Sistemim A.Ş. - Sosyal Medya Hesabım Askıya Alındı! Ne Yapmalıyım?

Sosyal Medya Hesabım Askıya Alındı! Ne Yapmalıyım?

image
image
image
image

Sosyal Medya Hesabım Askıya Alındı! Ne Yapmalıyım?

Sosyal medya hesaplarınızın askıya alınmasının birçok sebebi olabilir. Bu durum platformlara göre değişkenlik gösterebilir. Ancak bunun için ilk olarak genellikle hesabın askıya alınmasının sebebini bilmeniz gerekir.


Sosyal medya hesapları platform fark etmeksizin spam, reklam, otomasyon çalışmaları, güvenlik açıkları, gizlilik ihlali ve çalıntı içerik gibi sebeplerden dolayı kapatılabilir. Hesabınız askıya alındıysa platforma göre farklı adımları takip etmeniz gerekebilir.


Instagram


Instagram hesabınız askıya alındıysa gelen bildirimin altında ilgili bir bağlantı göreceksiniz. Bu bağlantıya dokunduktan sonra formu doldurmalısınız. Formu doldurduktan 1-2 gün iş günü içerisinde size geri dönüş yapılır. Geri dönüşe göre sizden talep edilenleri yerine getirmeniz gerekir.

Twitter


Twitter hesabınız söz konusuysa ve kuralları ihlal etmediğinizi düşünüyorsanız itirazda bulunabilirsiniz. Bunun için ilgili kişilere e-mail atabilirsiniz. Destek formundan ‘’Askıya alınmış hesap’’ seçeneğini seçmeniz yeterlidir. 


Facebook


Facebook hesabınız kapatıldıysa hesabınızı onaylamanız sizden talep edilir. Ancak hesabınızı kurtarabilmek için ilk olarak neden askıya alındığını öğrenmeniz gerekiyor. Facebook, tıpkı diğer platformlar gibi sizden kimlik doğrulaması isteyebilir. 


Neler Yapılabilir?


Genellikle tüm platformlar belli başlı kriterleri değerlendirdikten sonra hesabınızı açıp açmama konusunda karar alırlar. Bunun için hesabınızın hangi sebeplerden dolayı kapatıldığına bakarlar. Eğer kural ihlali söz konusuysa hesabınız bir daha açılmaz. Fakat ihlali siz yapmadıysanız ve hesabınızın çalındığını düşünüyorsanız bununla ilgili destek alabilirsiniz. 


Hesapların tekrar aktif hale getirilebilmesi için kimlik bilgilerinize ihtiyaç duyulabilir. Çoğu platform ikili kimlik doğrulaması yöntemine geçiş yaptığı için sizden bu bilgileri talep edebilir. Kimlik bilgileriniz ile hesap bilgileriniz eşleştiği takdirde hesabınız kısa bir süre içerisinde geri gelir. 


Hesabınızın askıya alınmaması için kuralları okumalısınız ve hesap güvenliğinizi en üst düzeyde almalısınız. Hesabınızı çaldırdığınız takdirde geriye dönüşü zor durumlar ortaya çıkabilir. Hesaplarınız için takipçi satın almak gibi şüpheli davranışlarda bulunmaktan da uzak durmalısınız. Doğru ve kurallara uygun kullanım sonrasında herhangi bir şekilde ceza almazsınız. Ceza aldığınız takdirde platformun size önerdiği iletişim kanallarını ziyaret etmeli ve o kanallar üzerinden yetkili kişilere durumu izah etmelisiniz. 

image

Sizin için ne yapabiliriz ?

Projelerenizde bizim çalışmak istiyorsanız dakikalar içerisinde formu doldurarak bilgi alın.

Hızlı Bilgi Al
image